Riverboat at Disseltakka waterfall

Guided elvebåttur i Reisa Nasjonalpark

En elvebåt tur i Reisa Nasjonalpark bør du ikke gå glipp av. Blir du med oss vil du få oppleve en helt unik natur, med bratte fjell på begge sider av elven i ett frodig og vakker landskap. Vi kan ta deg med i Reisa Nasjonalpark for å oppleve Mollisfossen, Imofossen, eller kanskje du vil se på de over 3000 år gamle bergmaleriene? Visste du at både plante- og fuglelivet er blant de mest artsrike i Nord-Norge med innslag av flere østlige og nordlige arter, og at det er registrert 122 fuglearter og 350 plantearter?  Du finner truede plantearter som finnmarksjonsokblom og kveinhavre. Bli med å få en unik opplevelse med familien, kjæresten, venner, eller kanskje du vil styrke felleskapet til dine ansatte og tilby en firmatur?

Vi guider også større grupper som skoleklasse, turlag, og grupper i forbindelse med bursdager, bryllup. Og vi tilbyr også transport av utstyr opp Reisaelva og Reisa Nasjonalpark. Kontakt oss for mer informasjon. Alle turene må bookes på forhånd.


Guided elvebåttur til Mollisfossen

En tur til Mollisfossen starter fra vei enden, se kart, med elvebåt. Turen går gjennom den frodige Reisa Nasjonalpark, og dersom det er ønskelig kan vi stoppe å se på de 3000 år gamle bergmaleriene ved Sieima. Etter ca en time er vi ved den mektige Mollisfossen, og de som vil kan gå til fossen (tar ca 5 min). Det er også en fin bålplass med grillrist som du kan grille mat på, og om du vil sitte under tak så er det en fin gapahuk, og god plass for barn å leke. Stopp ved Mollisfossen er på ca 30 minutter. Turen passer for både barn, voksne, små og store, og er ikke fysisk krevende.

MollisfossenFoto: Magymedia

Sesong: 15.05.-15.10. (sesong er avhengig av vannstand)

Tid: 3-4 timer

Start tidspunkt: 09:00 / 13:00. Annet tidspunkt kan avtales.

Max 4-6 personer per båt

Voksne: 1350.- NOK min 

Barn (3-12): 650.- NOK

Barn (0-2): Gratis

Turen kan bli kansellert ved for få bookede, alternativt ekstra kostnad som avtales individuelt.

Bestill her

Guided elvebåttur til Imofossen

 

En tur til Imofossen starter fra vei enden, se kart, med elvebåt. Turen går gjennom den frodige Reisa Nasjonalpark, og dersom det er ønskelig kan vi stoppe å se på de 3000 år gamle bergmaleriene ved Sieima. Vi kjører så forbi Mollisfossen og fortsetter opp elva til vi kommer til Nausti. Derfra fortsetter vi til fots til Imofossen, t/r 4 timer. Det vil bli mulighet for en matbit (mat må medbringes) før vi så kjører båt tilbake til Bilto. På turen ned kan vi stoppe ved Mollisfossen. Gåturen er i noe varierende terreng, så turen er noe krevende.

Imo fossenFoto: Roy Einar Jensen

 

Sesong: 15.05.-15.10. (sesong er avhengig av vannstand)

Tid: 8-9 timer

Start tidspunkt: 08:00

Minimum 3 pax per båt

Voksne: 2500.- NOK

Barn (3-12): 1200.- NOK

Barn (0-2): Gratis

 


 

Tips til turene

 

Klær: Ta på klær etter vær. Husk at båten er åpen, så ta på både varme og vindtette klær. Vi har regnponchoer om det skulle bli regn. Redningsvester har selvsagt vi.

 

Tips til matpakke: Mange har med grillmat som pølse og pølsebrød, og noen vanlig matpakke med brød og pålegg.